De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 y de 15:00 a 20:00

La salut bucodental dels esportistes

A Clínica Dental Artis cuidem la salut bucodental de tots els nostres clients, per això, tenim alt coneixement en cada cas, per a poder cuidar la seva salut de forma personalitzada, poder donar els consells preventius necessaris i les solucions més adaptades a les seves necessitats.
Un dels casos amb els quals ens especialitzem, és amb la salut bucodental dels esportistes, per aquest motiu, avui, volem informar-lo dels riscos als quals s’exposen, els motius que els posa en major risc i donar-los alguns consells per a prevenir malalties bucodentals.

Quins riscos existeixen en la salut bucodental dels esportistes?

Els esportistes han de tenir molt més cura amb la seva salut bucodental, ja que tenen molt més risc de sofrir malalties com la sensibilitat, càries, i problemes periodontals.
A més d’aquests problemes, una mala higiene bucal d’un esportista pot significar infeccions i molèstia en qualsevol organisme del seu cos, afectant greument la seva salut i el seu rendiment físic i esportiu.
Hi ha casos on els problemes periodontals i les càries generen en l’esportista uns bacteris que s’estenen per la sang, arribant a l’estructura òssia, i construint danys en els músculs, tendons i articulacions del seu cos.
Com pot ser que els esportistes sofreixin més infeccions bucals que les altres persones?
Hi ha diversos motius, i sempre depèn de cada esportista i de la disciplina que practiqui.
Un d’ells és la sequedat en la boca que provoca la sobre respiració, això provoca que la seva saliva sigui més àcida i amb això s’elevi el risc d’aparició de bacteris.
També afecta considerablement la ingesta de productes i begudes energètiques, amb un gran concentrat de sucre, provoca l’aparició de càries i altres danys bucals.

Què poden fer els esportistes per a cuidar la seva salut bucodental de forma correcta?

Per a cuidar la seva salut bucodental, els esportistes, han de cuidar la seva alimentació, buscant l’equilibri entre els hidrats de carboni, les proteïnes i les vitamines. A més, han de cuidar de la seva hidratació amb major freqüència per a equilibrar l’acidesa de la seva saliva. Un altre consell bàsic per a cuidar la seva salut bucodental és el de rentar les seves dents amb major freqüència de l’habitual.
Si vol que estudiem el seu cas de forma detallada i personalitzada, contacti amb nosaltres i li donarem cita al més aviat possible, estudiarem el seu cas i li oferirem tot el que necessiti per a cuidar la seva salut bucodental cada dia.
 

Dra. Miriam Moreno

Dra. Miriam Moreno

Directora y Ortodoncista

También te puede interesar

Curetaje o Raspado dental

Compartir Facebook Instagram Twitter El curetaje o raspado dental es una técnica que se utiliza con bastante frecuencia en las clínicas dentales para eliminar determinadas

Pide cita: 931 187 142