De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 y de 15:00 a 20:00

L’Odontologia Neorofocal millora la salut global del pacient des de la boca

Es la rama de la odontología que se encarga tanto de mejorar la sonrisa de los pacientes como de tratar las patologías o alteraciones de la morfología bucodental. Son muchos los tratamientos que engloban este campo:

Fes click al següent enllaç per llegir l’article sobre l’odontologia neurofocal, escrit pel Dr Xavi Santos, especialista en aquesta branca de l‘Odontologia.

L’ODONTOLOGIA NEUROFOCAL MILLORA LA SALUT GLOBAL DEL PACIENT DES DE LA BOCA
La Maria demana hora amb el seu dentista perquè té una petita molèstia a la boca. El doctor l’examina, elimina la càries i fa l’empast sense complicacions. Però uns dies més tard, la Maria comença a sentir un dolor lumbar fort. Llavors demana hora amb el metge. L’especialista l’explora, li fa les proves pertinents però tot està bé. Ni el metge ni la senyora Maria relacionen el dolor lumbar amb el tractament odontològic, però ha estat l’empast el desencadenant del problema. Això ens demostra que qualsevol manipulació a la boca pot tenir una conseqüència a qualsevol part del cos.
La boca no és una entitat separada del cos. Tot el que succeeix en ella, tot el que hi posem i hi traiem, repercuteix en la resta de l’organisme. Per això, boca i cos han d’estar en equilibri i harmonia per tal de formar una unitat. Per exemple, un queixal del seny en mala posició pot originar una arítmia, un trastorn gàstric, un dolor lumbar o una migranya. L’odontologia neurofocal pot curar, millorar o reduir els símptomes d’aquestes i altres patologies, des de la boca.
EN QUÈ CONSISTEIX L’ODONTOLOGIA NEUROFOCAL?
Tots hem sentit parlar de la reflexologia podal, on en els peus es troben representats tots els òrgans i zones del cos. El mateix passa amb les orelles, a l’iris i també a la boca. Cada dent està relacionada amb uns òrgans i sistemes específics. Per exemple, els canins estan relacionats amb el fetge. Les incisives amb ronyons, veixiga i òrgans sexuals. Això vol dir, que si una dent es troba mal col·locada, cariada o infectada, pot produir malaltia en l’òrgan que li correspon. Per tant, en odontologia neurofocal considerem que les dents no són peces aïllades o separades del cos,  sinó que es troben interrelacionades amb les diferents parts del cos.
Tots coneixem casos en què els metges, davant una malaltia poc clara, i abans d’establir les possibles causes de la malaltia, demanen els seus pacients un sanejament bucal, o fins i tot, una radiografia de tota la boca per descartar possibles patologies bucals.  Infeccions dentals, quistos, queixals del seny sense espai, restes d’arrels, càries, obturacions d’amalgama, presència simultània de diferents metalls, malposició dentària, dents endodonciades, inflamació crònica de genives… Totes aquestes patologies actuen com a camps d’interferència que desequilibren el bon funcionament general del cos. Sabem que el 70% d’aquests camps d’interferència es localitzen en la zona del cap. Els més freqüents es produeixen en les amígdales i en la boca.
L’odontòleg neurofocal pretén neutralitzar aquests camps d’interferència, i així, a més de solucionar el problema buco-dental, eliminar i reduir la possibilitat d’aparició de símptomes i malalties fora de la boca.
odontondologia neurofocal
COM TREBALLA L’ODONTÒLEG NEUROFOCAL?
L’odontòleg neurofocal utilitza les tècniques de l’odontologia convencional però treballa amb materials biocompatibles. Però sobretot s’ajuda de la teràpia neural.
La teràpia neural intenta neutralitzar els camps d’interferència mitjançant la injecció de procaïna en punts específics de la boca, i fins i tot, del cos. La procaïna és un anestèsic local de molt baixa intensitat que té un efecte reparador del sistema nerviós vegetatiu, el qual s’encarrega de la regulació de  totes les funcions i manteniment de  l’equilibri de l’organisme. Les injeccions s’administren en forma de petites punxades, molt ben tolerades, i sense efectes indesitjables.
La retirada segura de les amalgames és una part essencial dels tractaments de teràpia neural. Les amalgames són aliatges de diferents metalls que inclouen el mercuri. El mercuri és un tòxic cel·lular molt potent que s’acumula en els òrgans i el cos l’elimina molt lentament. Per això es recomana la retirada segura de les amalgames, i la posterior substitució per composits sense bis-GMA o bisfenol. A més de les mesures de protecció durant la retirada, dies abans cal prepar l’organisme per facilitar l’eliminació  d’aquests metalls pesats acumulats. Per fer-ho, es proposen remeis homeopàtics o algues com la Chlorella.
Un altre aspecte a tenir en compte és aconseguir una boca lliure de metalls. Existeixen alternatives molt més biocompatibles que les pròtesis amb metalls, com ara el zirconi o la porcellana, entre d’altres.
L’odontòleg neurofocal procura controlar la incorporació de nous materials en boca i sobretot la biocompatibilitat d’aquests amb la persona. L’objectiu és afectar el mínim possible l’equilibri del entramat que forma el nostre cos i alhora millorar la qualitat de vida del pacient.
Si tens qualsevol qüestió sobre aquesta branca odontològica, no dubtis en sol·licitar-nos més informació a Artis Clínica Dental.
El Dr Xavi Santos, el nostre especialista en Odontologia Neurofocal, estarà encantat d’ajudar-te.
 

Dra. Miriam Moreno

Dra. Miriam Moreno

Directora y Ortodoncista

También te puede interesar

Curetaje o Raspado dental

Compartir Facebook Instagram Twitter El curetaje o raspado dental es una técnica que se utiliza con bastante frecuencia en las clínicas dentales para eliminar determinadas

Pide cita: 931 187 142