De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 y de 15:00 a 20:00

La deglució atípica, què és i com es tracta?

Es la rama de la odontología que se encarga tanto de mejorar la sonrisa de los pacientes como de tratar las patologías o alteraciones de la morfología bucodental. Son muchos los tratamientos que engloban este campo:

Què és la deglució atípica?

Consisteix en la col·locació inadequada de la llengua en el moment de deglutir l’aliment. La llengua pressiona amb els incisius superiors o inferiors durant la deglució.
La deglució pot provocar el desplaçament de les dents cap endavant provocant la necessitat d’un tractament d’ortodòncia. En aquest moment també comença el treball del logopeda realitzant un tractament miofuncional abans de començar amb l’ortodòncia.
Alteracions bucofacials associades:

  • Hipotonia a l’àrea bucofacial (poca força a la llengua, llavis i galtes).
  • Manca de segellat labial.
  • Respiració bucal.
  • Moviments de la llengua inadequats durant la masticació, fet que provoca dificultat per menjar aliments sòlids.

Tractament Miofuncional:
Es comença amb exercicis de llengua, llavis i galtes per millorar el to muscular (requisit per posteriorment corregir la deglució atípica). També es corregeixen les posibles alteriacions associades.
Una vegada creades les bases, es realitzen exercicis específics en els quals la llengua haurà d’aprendre a situar-se adequadament durant la degució per no continuar empenyent els incisius endavant.
Qui pot rebre el tractament?
Si el diagnòstic és precoç, es pot iniciar el tractament als nens a partir dels 6 anys, tot i que depèn del grau de maduresa de cada nen.
Els joves, adolescents o adults els quals, desprès de diferents períodes d’ortodòncia, les dents sempre tornaven al seu lloc atípic normal.
Si tens qualsevol dubte sobre la deglució atípica o dessitges fer-te una revisió, recorda que el nostre equip d’especialistes d’Artis Clínica Dental estem encantats d’aconsellar-te.
#artisclinicadental #smile #elartedecrearsonrisas #consejosartis #curiosidadesartisclinicadental
 
     Artis Clínica Dental l’art de crear somriures
 
 

Dra. Miriam Moreno

Dra. Miriam Moreno

Directora y Ortodoncista

También te puede interesar

Ataches en ortodoncia invisible

Son cada vez más los que se deciden por la ortodoncia invisible de Invisalign. Ya sea por estética, por higiene o por cualquier otra de