Noticias

Conseqüències de xuclar-se el dit

 

Per una banda, les tetines i els xumets són més fàcilment esterilitzables que les mans dels nens que contínuament estan en contacte amb agents contaminants. D’altra banda, la superfície dels dits és més dura que les tetines convencionals (fetes de làtex o silicona) el que porta un risc més elevat de lesionar-se la mucosa bucal o el mateix dit.
El xumet està associat al desenvolupament de la mossegada creuada posterior, un problema que sovint pot ser reversible quan es deixa d’usar-lo. El fet de xuclar-se el dit porta molts altres problemes a l’alineació dental: ajuda a empitjorar la mossegada oberta, la pressió que fa el petit en succionar el mateix dit repercuteix en una elevació de la profunditat del paladar alhora que es va estrenyent l’arcada maxil·lar a poc a poc.

Aquesta deformació denominada paladar ogival, dificulta les funcions de masticació i deglució dels aliments i, a més, pot repercutir negativament al desenvolupament de la parla i la deglució del nen.
Aquestes alteracions no es milloren espontàniament, normalment es necessita la intervenció de l’odontopediatra. Els experts diuen que aquest hàbit és molt més fàcil de controlar que no pas treure el xumet.
Si tens alguna consulta o necessites ajuda, no dubtis en portar-nos el teu nen i el nostre equip te la resoldrà.

#artisclinicadental #clinicadentalsabadell #artiskids #elartedecrearsonrisas #smile #superarti 

 

     Artis Clínica Dental el arte de crear sonrisas

 

 

Artis Clinica dentalConseqüències de xuclar-se el dit

Related Posts