De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 y de 15:00 a 20:00

Com podem evitar el sagnat de genives, gingivitis?

Normalment, la gingivitis, sagnat de genives, no és molt bon senyal, ja que sol ser un símptoma que alguna cosa no va bé en la zona bucodental.

En general, si existeix la presència de bacteris, les genives sagnen espontàniament. Això pot arribar a ser un signe que la boca està desenvolupant una malaltia.

Una de les causes per les quals es produeix el sagnat de genives, és quan es desenvolupa una alteració en l’equilibri dels bacteris que habiten en la boca. Això és causat per l’acumulació de restes de menjar entre les dents, i es presenta amb inflamació i sagnat de genives. Amb aquests símptomes és quan ja comencem a tenir signes clars de trobar-nos davant una malaltia periodontal.
Hi ha dos estadis de malalties periodontals: la gingivitis i la periodontitis.
La gingivitis és la malaltia bucal generalment bacteriana que provoca la inflamació i sagnat de les genives, causada per una deficient higiene dental que genera la acumulació de placa bacteriana i carrall, normalment no produeix dolor dental.
D’altra banda, la periodontitis, és la malaltia del periodonci (teixit al voltant de la dent) que inicialment cursa amb gingivitis no tractada, però després prosseguir amb una pèrdua de l’altura òssia, posant en risc la permanència dental.

La raó per la qual es produeixen el desenvolupament d’aquestes malalties periodontals és per una mala higiene dental. També és important la predisposició genètica.

Per a tractar la gingivitis, és necessari tenir en compte com ha estat provocat aquesta hemorràgia, per la qual cosa, abans de començar qualsevol tractament, ha de consultar-lo amb el seu dentista. Si el sagnat és molt lleu, normalment, amb el col·lutori especial per a genives i una higiene adequada, ja el detindria. És molt convenient, utilitzar col·lutoris específics segons el cas, després del raspallat durant uns dos minuts aproximadament, però el més important, és realitzar una correcta tècnica de raspallat.
Sonarà una mica contradictori, però la manera per a millorar el sagnat de genives, és tornar-los-hi a raspallar. Sovint els pacients fan el contrari, com sagnen, no es raspallen, i el que es provoca és una major acumulació de placa bacteriana, i un major increment del sagnat.
En el cas, que es produís un sagnat, s’hauria de realitzar un examen de genives, amb el periodontista, especialista del periodonci, que valorarà la quantitat de carrall supragingival i subgingival acumulat i la profunditat de les bosses periodontals, en el cas que les troba. Segons l’estadi en què es trobi necessitarà un tractament o un altre.

Si es troba amb què pateix sagnat de genives (gingivitiso pèrdua òssia (periodontitis) i vol que diagnostiquem el motiu i li proporcionem una solució que aconsegueixi la seva detenció, contacti amb nosaltres i li donarem cita el més ràpid possible.

Dra. Miriam Moreno

Dra. Miriam Moreno

Directora y Ortodoncista

También te puede interesar

Curetaje o Raspado dental

Compartir Facebook Instagram Twitter El curetaje o raspado dental es una técnica que se utiliza con bastante frecuencia en las clínicas dentales para eliminar determinadas

Pide cita: 931 187 142